Список дійсно корисних подарунків для новоспечених батьків (також розповімо, що дарувати не варто)

Список дійсно корисних подарунків для новоспечених батьків (також розповімо, що дарувати не варто)

Розповімо, що насправді стане в нагоді новонародженому і молодим батькам, а що краще не купувати в подарунок. Чесні рекомендації експертів.

Народження дитини приносить багато приємних турбот не тільки батькам, а й їхнім рідним та близьким зокрема, потрібно обрати корисні подарунки для малюка, мами і тата. У АГУСИКА великий досвід в цій сфері, і ми готові поділитися з вами експертними рекомендаціями. Відразу наголосимо мова піде про подарунки для новоспечених батьків, у яких малюк народився нещодавно (маємо наувазі немовлят до 3 місяців). Про подарунки для тих батьків, у яких більш дорослі дітки, ми підготуємо окрему статтю.

Подарунки, які дарувати не варто

Одяг «на зараз»

Виняток якщо молоді батьки самі попросили вас його купити. Зазвичай красиві платтячка і костюми купують самі батьки, і у них напевно вже є пара-трійка комплектів. А ростуть дітки дуже швидко, і ваш подарунок може залишитися незатребуваним. Якщо дуже хочеться порадувати малюка красивими речами, презентуйте батькам сертифікат на покупку в магазин дитячого одягу, нехай мама і тато виберуть речі, які дійсно потрібні.

Слінг, рюкзак-кенгуру

Слінг може стати справжньою паличкою-виручалочкою для мам, але його вибір справа індивідуальна. Хтось обирає слінги, хтось ерго-рюкзаки, а деякі мами взагалі вважають за краще обходитися без них. Залиште покупку слінгу на розсуд молодих батьків, якщо вони не попросили вас про зворотне.

Дитячу аптечку із засобами гігієни

Зазвичай дитячу аптечку збирає мама ще на етапі вагітності, її ж вона бере з собою в пологовий будинок. Без узгодження з батьками засоби гігієни дарувати не варто, особливо якщо малюк схильний до алергічних реакцій.

Пляшечки, соски

Якщо дитина на грудному вигодовуванні, то пляшечка йому може ніколи не знадобитися. Соски використовують не всі батьки, тому тут теж варто бути обережніше.

Ходунки

Багато сучасних батьків проти використання ходунків, тому з таким подарунком легко не вгадати. Навіть якщо батьки «за», дарувати ходунки новонародженому зарано залиште цей презент на вік 7-8 місяців.

Великі м'які іграшки

Величезні плюшеві ведмеді і зайці виглядають дуже мило, але практичної користі від них майже немає новонароджений не буде грати з такою іграшкою, а батькам доведеться підшукувати для неї відповідне місце (не в кожній кімнаті вийде поставити такого ведмедя) і регулярно очищати її від пилу, а це додатковий клопіт.

Подарунки, які будуть корисні для 99% молодих батьків

Прорізувачі для зубів, брязкальця

Незамінні речі для малюків, багато брязкалець і гризунків не буває! Прорізувачі для зубів потрібні вдома і на прогулянці, брязкальця можуть бути в кожному кутку будинку, в маминій сумці і колясці.

Брязкальця можна купити тут:

Пелюшки, дитяча постільна білизна, пледи

Текстиль потрібен завжди пелюшки псуються, постільна білизна вимагає частої зміни, пледи потрібні в ліжечку, дитячому візку і поїздках. Вибирайте м'які й гіпоалергенні тканини, життєрадісні кольори, і молоді батьки будуть вам щиро вдячні!

Пелюшки і дитячу постільна білизна можна купити тут:

 

Зволожувач повітря

У кімнаті, де знаходиться немовля, дуже важливо підтримувати оптимальний режим температури і вологості. Якщо в будинку молодих батьків до сих пір немає зволожувача - даруєте, не помилитеся.

Зволожувачі повітря можна купити тут:

 Іграшки для ванної

Звичайно, в перші дні життя дитину навряд чи сильно зацікавлять гумові качечки і кораблики. Але вже у 3-4 місяців з'явиться інтерес до іграшок у ванній, і з часом цей інтерес буде тільки міцніти. Як і у випадку з брязкальцями, іграшок для ванної теж багато не буває сміливо даруйте все, що вважаєте гарним, безпечним та функціональним.

Іграшки для ванної кімнати можна купити тут:

 

Радіоняня

Корисна річ, навіть якщо молода сім'я живе в однокімнатній квартирі. Батьки завжди хвилюються за дитину, і якщо мама просто відійшла на кухню, щоб приготувати їжу, їй буде спокійніше, коли під рукою радіоняня. Погодьтеся, чути дихання дитини в будь-якій точці будинку набагато зручніше, ніж тривожно підбігати до дитячого ліжечка кожні 5 хвилин.

Радіоняні та відеоняні можна купити тут:

 

Пароварка-блендер

Так, це подарунок «трохи на виріст», але перші півроку після народження малюка пролітають дуже швидко, і настане пора вводити прикорм. І тут на допомогу мамі прийде ваш суперкорисний подарунок, який допоможе економити час і сили при приготуванні свіжих пюре для дитини.

Пароварки можна купити тут:

 

Ігровий розвиваючий килимок

Вже в 3-4 місяці малюк буде із задоволенням лежати на животі і пізнавати світ навколо. Саме час буде дістати розвиваючий килимок і дати малюкові вдосталь насолодитися яскравими малюнками, дзвінкими брязкальцями і безліччю інших цікавих деталей. Зверніть увагу на моделі килимків з дугами, на яких закріплюють іграшки малюк може лежати на спинці і дивитися на іграшки, такі килимки можна використовувати з народження.

Дитячі розвиваючі килимки можна купити тут:

 

Потрібно більше ідей? Телефонуйте (050) 688-16-39, консультанти АГУСІКа порекомендують відмінні подарунки для новонародженого!