7 перевірених наживок для риболовлі: де дістати та як використовувати

7 перевірених наживок для риболовлі: де дістати та як використовувати

ТОП-7 найкращих наживок для риби, за якими необов'язково йти в магазин. Розповідаємо, де дістати перевірені наживки для риболовлі, як і з якими снастями їх використовувати.

Сьогодні інтернет-магазин АГУСІК розповість про відмінні наживки для риби, які можна самостійно підготувати для успішної риболовлі. Звичайно, поговоримо про плюси і мінуси кожної наживки і про те, яка риба найкраще на неї клює.

 

1.     Мертва риба. Консерви

Хижаків можна добре ловити на мертву рибку наприклад, на консервовану кільку. Рибку-наживку можна використовувати цілком або нарізати на шматочки так, щоб вони добре трималися на гачку.

Для якої риби підходить наживка: сом, окунь, щука, судак, головень, язь

Чим ловити: донна вудка, спінінг

2.     Мотиль

Рання весна і зима найкращий час для використання мотиля (личинок комара) в якості наживки, адже в ці періоди назбирати багато мотиля можна без проблем. Шукати цю наживку для риболовлі потрібно на дні трясовин і ставків дістають мул, промивають в спеціальному ситі, вибирають мотиль. Комарині личинки насаджують на тонкі гачки, щоб сильно не пошкодити їх і не випустити серцевину. Якщо використовуєте мотиль як наживку для великої риби, насаджуйте по кілька личинок відразу.

Для якої риби підходить наживка: карась, плотва, окунь, лящ

Чим ловити: донна вудка, вудка з поплавком, зимова вудка

3.     П'явка

П'явок можна знайти на мулистому дні і покритих заростями мілководдях. Так як п'явки п'ють кров, зловити їх можна на шматок сирого м'яса просто прив'яжіть його до мотузки, і ті п'явки, що живуть поблизу, зреагують на запропоноване частування. П'явка добра наживка для великої прісноводної риби, вона довго залишається рухомою на гачку (тільки проколювати п'явку треба поперек, щоб дати їй більше свободи руху).

Для якої риби підходить наживка: судак, сазан, щука, лящ, великий окунь

Чим ловити: донка, вудка з поплавком

4.     Опариш

Опариші чудова наживка практично для будь-якої мирної риби і дрібних хижаків. Опариші це личинки великої м'ясної мухи, влітку їх можна розвести самостійно, а потім зберігати в холодильнику всю зиму. Щоб вивести опаришів, залиште на відкритому місці щось м'ясне і дочекайтеся, поки мухи відкладуть яйця. Незабаром виростуть личинки, які можна зберегти в холоді до наступного теплого сезону. Дуже важливо правильно насаджувати опариша на гачок, проколюючи голівку (де знаходяться очі). Можна насаджувати кілька опаришів одночасно, якщо хочете зловити велику рибу. Гачки використовуйте тонкі і дрібні.

Для якої риби підходить наживка: уклейка, карась, плотва, лин, язь, окунь

Чим ловити: донка з гумкою, вудка з поплавком, зимова вудка

5.     Коник

Великих коників можна ловити влітку на луках за допомогою сачка або просто руками, також як наживку для риби можна використовувати сарану. Кращий час для лову коників сутінки, для швидкого пошуку підсвічуйте територію ліхтариком. Коники відмінна наживка для сома і річкових верховодних риб.

Для якої риби підходить наживка: сом, головень, язь

Чим ловити: вудка з поплавком, донна вудка

 

6.     Мормиш

Мормиш це маленькій рачок загону бокоплавів, найчастіше його можна знайти серед крупного піску біля берега або під камінням. Цих рачків активно використовують як корм на рибзаводах, їх сушать та застосовують як корм для акваріумних риб, так що приманка з мормиша виходить незрівнянна на нього відмінно клює будь-яка мирна риба і окунь. Влітку, щоб добути рачків, потрібно зачерпнути донний мул і знайти мормиша там, а на мілководді можна використовувати звичайний сачок. Взимку, коли річка покривається кіркою льоду, бокоплави піднімаються під лід і обліплюють його знизу для видобутку наживки свердлять великі отвори в льоду і збирають мормиша за допомогою скребків.

Свіжого мормиша можна пару тижнів зберігати в холодильнику, оптимально при температурі +1 ... + 3 ° С. Підгодовувати рибу можна як живими, так і відвареними рачками (відварюють в підсоленій воді, так мормиш виходить більш щільним і краще насаджується на гачок).

Для якої риби підходить наживка: окунь, лящ, йорж, плотва, різна мирна прісноводна риба

Чим ловити: вудка з поплавком, зимова вудка

7.     Дощовий черв'як

Дощових черв'яків (виповзків) найпростіше добути після хорошої зливи черви вилізають на поверхню, так як їх нори затоплює, і назбирати цілу банку відмінної наживки для риби можна без особливих зусиль. Щоб зберегти дощових черв'яків до найближчої риболовлі, підготуйте фанерний ящик з отворами для вентиляції, в ящик насипте землю (звідти, де зібрали наживку) і покладіть хробаків, зверху складіть вологу траву, перепрілі листя плодових дерев цим хробаки будуть харчуватися. Ємність з хробаками залиште в прохолодному темному місці, періодично перевіряйте стан виповзків та за необхідності зволожуйте землю.

Для якої риби підходить наживка: лящ, сазан, сом

Чим ловити: донна вудка

Нагадуємо, все для успішної риболовлі можна придбати в інтернет-магазині «Агусік» від наживок і гачків до вудилищ і спецодягу.

Бажаємо великого улову!