Збираємося на море з малюком: що брати з собою?

Збираємося на море з малюком: що брати з собою?

У подорожі з дитиною важливо, щоб все необхідне було під рукою. Спокуса взяти всього та побільше велика, але кількість місця у валізі і навіть у багажнику автомобіля обмежена. Ми запитали батьків, що вони обов'язково беруть у відпустку на море з дитиною і лідером в списку стала аптечка! Так, це дійсно дуже важлива деталь для будь-якої подорожі і кожна мама збирає її на свій розсуд. У свою чергу АГУСИК готовий розповісти, що варто взяти з собою на море, крім аптечки, якщо плануєте подорож та відпочинок з дитиною.

Речі, які стануть в нагоді в побуті

Відпочинок від відпочинку відрізняється, і список корисних речей може бути різним в залежності від того, в яких умовах ви будете проживати. Наприклад, для відпочинку з наметами незамінний термос, а в готелі «все включено» цілком можна без нього обійтися. Ми склали список найбільш затребуваних речей на морському відпочинку, а ви можете скорегувати його під свої потреби:

  •          Термоупаковки, термосумки. Допоможуть зберегти як тепло, так і холод ваших напоїв і страв. Можна буде в будь-якому місці напоїти дитину теплим чаєм або пригостити морозивом.
  •          Набори посуду, контейнерів. У контейнері з кришкою можна взяти з собою на пляж фрукти або інший перекус для малюка.
  •          Ніблер. Потрібні для малюків, які тільки знайомляться з різними продуктами. У ніблері можна дати дитині яблуко або інший фрукт, шматочок м'яса малюк зможе з'їсти його акуратно і безпечно.
  •          Ємності для зберігання грудного молока, молочної суміші. Корисні, якщо мамі потрібно відлучитися на час чергового годування, або мама регулярно зціджує молоко.

Іграшки

Цікаві для дитини іграшки на відпочинку необхідні, інакше малюк може занудьгувати і вимагати безперестанної уваги від батьків, але ж відпочити потрібно всім! До того ж, на морі іграшки стають просто супер-інструментами за допомогою відра і лопатки можна побудувати величезну піщану фортецю (не в кожній пісочниці таке вийде!), з водним пістолетом влаштувати відчайдушну перестрілку, а лялькам легко зробити справжній релакс з купанням в морській воді і прийняттям сонячних ванн на шезлонгах. Звичайно, смаки і переваги в діток різні, але є універсальні поради щодо вибору іграшок для відпочинку на морі, а саме:

  •          Іграшки для пісочниці. Стануть в нагоді відра, лопатки, формочки та інші інструменти для пісочного творчості.
  •          Водні пістолети, бластери, водомети. Грати з водною зброєю у відкритої водойми одне задоволення!
  •          Самоскиди, підйомні крани та інша будівельна техніка. Пісочне будівництво буде йти ефективніше, якщо в розпорядженні юного будівельника буде потужна техніка. Навіть невеликий екскаватор зможе стати хорошим помічником!
  •          Ляльки, улюблені іграшки-персонажі. Якщо в малюка є улюблена іграшка-персонаж, то обов'язково беріть така іграшка буде другом в подорожі для дитини. Її малюк напевно захоче брати з собою всюди на пляж, в їдальню, в луна-парк або дельфінарій.

Захисні засоби

Звичайно, під час зборів на море хочеться думати тільки про хороше, але підготуватися до можливих неприємностей теж потрібно, інакше вони можуть зіпсувати відпочинок. Отже, від чого потрібно захищатися на морі і що для цього знадобиться?

Засоби від сонячних опіків

В першу чергу беріть засоби для безпечної засмаги, щоб не допустити появи опіків. Захисні засоби можуть бути у формі спрею, крему, флюїду обирайте той формат, з яким вам зручніше. Про ступінь захисту розповість індекс SPF, його завжди вказують на упаковці (наприклад, є засоби з SPF20, SPF30, SPF50 і SPF70) Про те, як розшифровується індекс SPF на засобах захисту від ультрафіолету, ми розповідали тут. Вчасно оновлюйте шар захисного засобу на шкірі!

Щоб допомогти шкірі відновитися після сонячних ванн і зняти почервоніння, використовуйте засоби після засмаги, вони теж можуть бути в різних формах у вигляді спрею, молочка, пінки, крему. Наносите шар відновлюючого бальзаму після кожного перебування на сонці, навіть якщо ви не бачите почервоніння це допоможе шкірі регенеруватися.

Вибрати відповідні засоби для безпечної засмаги і від сонячних опіків можна тут. Нагадуємо, що з 11 до 16 годин краще не знаходиться на відкритому сонці, в цей час сонце найбільш агресивне та ймовірність отримати сонячні опіки або тепловий удар дуже велика. Не забувайте про кепки і панами без головних уборів дітям не можна перебувати не тільки на пляжі, але і під час прогулянок по місту в сонячний час дня.

Засоби від комарів і інших комах

Кусючі комахи здатні зіпсувати весь відпочинок! На щастя, існують ефективні і легкі в застосуванні засоби від комарів і інших комах, які в асортименті представлені в АГУСИКУ. Спреї, захисні ролики, дитячі браслети з репелентами беріть зручний формат. Обов'язково звертайте увагу на вік, з якого можна використовувати обраний засіб наприклад, є спреї, які можна використовувати тільки з 3 років, а є репеленти від комарів і кліщів, дозволені з 6 місяців.

Засоби для безпечного плавання

Дітям заходити в воду без засобів для безпечного плавання не можна мова не тільки про малечу до 3 років, а й про більш дорослих дітей. Надувні жилети, нарукавники, круги, плоти з трусиками для самих маленьких незалежно від того, який варіант ви оберете, постійно тримайте дитину в полі зору і не відходьте від нього на велику відстань якщо щось піде не так, реагувати потрібно буде в лічені секунди. Перед початком купання обов'язково перевіряйте герметичність усіх швів на надувному жилеті, колі або плотику якщо є хоч невелика пробоїна, використовувати цей плавальний засіб вже не можна.

Гарного вам відпочинку з дитиною на морі!