Мойва відноситься до морських риб з сімейства Корюшковые. Довжина її тіла не перевищує 25 см, середня особина досягає ваги в 50 грам. У їжу вживають як м'ясо мойви, так і її ікру. Мойву зараховують до важливих промислових риб, вона всюди поширена в Атлантичному і Тихому океанах, У Баренцовому і Норвезькому морях, біля узбережжя Канади, Кореї і Гренландії.
Підкопчена ікра мойви готується по особливому технологічному процесу. У поєднанні з ніжними шматочками лосося вона є відмінним продуктом для приготування смачних і апетитних закусок. У складі ікри мойви міститься щедра кількість вітамінів, мінеральних елементів, цінних білкових з'єднань і жирних кислот, неймовірно корисних для організму здорової людини.